Prehrana dojenčka

Z dojenčkom in malčkom na pot

Za pripravljene kašice za dojenčke velja, da so pripravljene pod najstrožjimi pogoji, ki veljajo za živilskopredelovalno industrijo.


Ko odhajamo z dojenčkom k zdravniku ali na daljšo pot in ne vemo, kdaj bomo prispeli na cilj ali koliko časa bomo zdoma, je pametneje vzeti s seboj že pripravljen, sterilen lonček sadne ali zelenjavne kaše, kot pripraviti domačo in jo potem s seboj prenašati v hladilni torbi; še posebno v vročih poletnih dneh. Za pripravljene kašice za dojenčke velja, da so pripravljene pod najstrožjimi pogoji, ki veljajo za živilskopredelovalno industrijo. Številni predpisi prepovedujejo sredstva za konzerviranje, barvila in dodatek soli.

NARAVNI SADNI SOKOVI IN SADNE TER ZELENJAVNE KAŠE FRUTEK

Surovine, ki so se uporabljale za proizvodnjo Frutkovih naravnih sadnih sokov, sadnih in zelenjavnih kašic, ter končni proizvodi se kontrolirajo na ostanke pesticidov, težkih kovin in mikotoksinov; končni proizvodi pa tudi na radioaktivne elemente. Proizvodi ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in ustrezajo zahtevam industrijske sterilnosti za sokove in sadne oz. zelenjavne kaše za dojenčke in male otroke, ki jih določajo specifični interni mikrobiološki kriteriji.

Frutkovi sokovi so obogateni z železom in vitaminom C.