3 mar 2022

Prenova celostne podobe znamke Frutek

Sledimo potrebam kupcev in ohranjamo vrhunsko kakovost.


Prenove vizualne podobe blagovne znamke Frutek smo se podali načrtno, a postopoma in premišljeno. V okviru raziskave, ki smo jo izvedli na glavnih tržiščih (SLO, HR, BIH in RS), smo ugotovili, da se mamice težko znajdejo pred polico otroške hrane, ko nakupujejo izdelke za svoje najmlajše.

Ugotovili smo, da mamice med vso izbiro izdelkov otroške hrane, težko iščejo in izbirajo med okusi in priporočeno starostjo uvajanja kašice glede na starost otroka. Tako smo v okviru prenove vizualne podobe blagovne znamke Frutek imeli v mislih vzpostavitev lažje in prijaznejše navigacije na polici in pomoč staršem, da lažje izberejo med okusi in da izdelke Frutek ločijo tudi po starosti.

Segmentacijo okusov smo vizualno rešili tako, da smo skupine okusov med seboj diferencirali z uvajanjem različnih barvnih pasov na etiketi. Priporočeno starost uporabe Frutek izdelkov pa ponazorili z različnimi barvnimi kvadratki za +4, +6 in +8 mesecev.

Uvedli pa smo tudi novo, simpatično maskoto - dinozavra, zaradi česar so izdelki Frutek zanimivi tudi zvedavim otroškim očem. Ohranili smo prepoznavno rdečo bravo in logotipu Frutek vrnili nekaj mehkobe.

S prenovo blagovne znamke smo želeli utrditi pozicijo in prepoznavnost na slovenskem tržišču ter povečati prodajo in ohraniti prepoznavnost tudi na tujih tržiščih.

Pri ustvarjanju etiket smo upoštevali:

  • pomembnost preglednosti informacij,
  • pomembne informacije o izdelku (izdelki so brez aditivov, umetnih arom, konzervansov, barvil, ne vsebujejo dodanih sladkorjev),
  • izdelki so pripravljeni v skladu z zakonodajo o hrani za dojenčke in majhne otroke in so izdelani izključno iz najkakovostnejših naravnih in neoporečnih surovin ter obogateni z vitaminom C (svetovni trendi spodbujajo dodajanje vitaminov in mineralov v prehrano).

Izdelki ne vsebujejo glutena (izdelki za najmlajše od  +4 meseca dalje), ohranili smo BIO asortima ter poudarili različnost glede sestavin (razlikovanje med sadnimi kašicami in kašicami, ki vsebujejo žitarice kot so oves, ječmen, ajda).

V skladu s postopnim uvajanjem dopolnilne hrane pri dojenčkih sledimo smernicam  postopnega uvajanja prehrane in sestavin pri dojenčkih: ponujamo zelenjavno-sadne okuse, saj je zelenjava med prvimi sestavinami, ki se jo ponudi otroku pri uvajanju dopolnilne hrane od 4 meseca dalje.